Clients

Waste-water treatment bespaart 140.000 ton CO2

Met de innovatieve waste-water treatment installatie van LyondellBasell wordt afvalwater van Port of Rotterdam omgezet in schone energie. Dit levert jaarlijks 0,9 petajoule energie op, wat circulair wordt ingezet om sites op Port of Rotterdam weer van energie te voorzien. Een besparing van 140.000 ton CO2 per jaar, gelijk aan 31.000 auto’s van de weg halen.

De waste-water treatment installatie – die in 2021 werd opgeleverd – draagt enorm bij aan de energiedoelstellingen van de maatschappij. Naast de 0,9 petajoule aan energie die circulair wordt opgewekt uit afvalwater (ter vergelijking: Port of Rotterdam streeft een totale besparing van 2 petajoule na), komt ook 11 miljoen kilo aan zout residu niet in het oppervlaktewater terecht.

Actemium had de opdracht voor de meet- en regeltechniek en inbedrijfstelling van het Circulair Steam Project. Het afstellen en inregelen van alle techniek in de innovatieve installatie en de commissioning was een precies werkje. Het voltallige team  aan ervaren E&I Technicians en Commissioners werd door STAR geleverd.

// Jobs

Jobs in this field

View all jobs

Drop your resume in two clicks

View all jobs
// Get in touch

Drop your resume & chat

Drop your resume once and we'll find you the best project that fits you. Good enough is not enough for us. We go the extra mile

Full speed ahead · Full speed ahead ·

Get in touch with our Consultants

// Contact

Let's talk options

Full speed ahead · Full speed ahead ·

Get in touch with our Sjoerd

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
// More clients

We hebben meer samenwerkingen voor je

STAR levert een toegevoegde waarde voor je bedrijf, door de pragmatische en adequate aanpak om kwalitatief hoogstaande mensen af ​​te leveren die aan onze wensen voldoen!